Themadiner met lezing op de Ekologische boerderij!

Met veel plezier presenteert Sengersbroek, in samenwerking met Erik Schut, haar eerste themadiner op Zondag 9 november. U bent van harte uitgenodigd om dit gezonde toepasselijke onderwerp en smakelijke diner bij te wonen:

Voeding: de mythes, de wetenschap en het gezonde verstand.

Wat is gezonde voeding?

Hoe kunnen we wijs worden uit al die verschillende ideeën en diëten, uit die mengelmoes van wetenschappelijke en pseudowetenschappelijke informatie, waarbij de discussie en beeldvorming in hoge mate worden bepaald door politieke en economische belangen. Wat is Mythe? Wat is Wetenschap? En is er nog ruimte voor het gezonde verstand?

Tijdens het diner en “tussen de gangen door” neemt Erik u mee op reis naar de wondere wereld van de voeding. Waarom zijn we gaan eten wat we eten en wat zijn de gevolgen hiervan voor onze gezondheid. Moeten we niet gaan eten wat we vroeger aten? De reis voert ons langs diverse voedingsstijlen en diëten zoals het paleodieet, het standaard westerse dieet (voedingscentrum), het mediterrane dieet, de voedselzandloper, broodbuik en nog veel meer. Hij laat de achterliggende gedachten, de verschillen en de overeenkomsten zien zodat u na afloop van deze dag met meer inzicht goede en gezonde keuzes kunt maken.

Het menu zal verzorgd worden door Teresa Rahder, gastvrouw van Sengersbroek, in samenwerking met gastkoks. In de directe omgeving van de boerderij is er gelegenheid om te wandelen. Wilt u bij de varkens kijken komt u dan een uurtje eerder!

 

Zondag 9 november van 15.00 tot 20:00 uur.
Ontvangst om 15.00 en aanvang lezing om 15.30.
Kosten 3 gangen-menu met lezing 39,50 euro pp (exclusief drankjes)

Zolder Ekoboerderij Sengersbroek
Sengersbroekweg 7
5725 TK Asten-Heusden

Wilt u hierbij aanwezig zijn geeft u zich voor 20 oktober op doormiddel van een (retour)mail naar Turn on JavaScript! of bel 0622826865.

Wij zien u graag komen!

www.sengersbroek.nl
www.erikschut.nl

 

 

Publicatie: 29 september 2014