Lezing en cursus Buteyko-ademmethode

Lezing
Lezing over de Buteyko-ademmethode wordt gegeven door Wim Weel, de vertaler van het boek ‘Leven zonder astma’ (mogelijk is Masha er ook bij). Hij geeft in deze lezing achtergrondinformatie en vertelt over de positieve eigen ervaringen.

Tijd en plaats: woensdag 15 oktober van 19:30 tot 21:00 uur, SAMA, Spoorlaan 40, Tilburg (parkeren achter het gebouw mogelijk, met auto alleen te bereiken vanaf de Ringbaan Oost). Bijdrage € 2,-.

Aanmelden voor de lezing per telefoon 0416-362004, of via de email: Turn on JavaScript!

Cursus
Masha Anthonissen – Kotousova schrijfster van het boekje ‘Leef gezond adem rustig’, is opgeleid in Rusland bij professor Buteyko, heeft in zijn kliniek gewerkt en geeft ook cursussen op andere plaatsen in Nederland.

Voor degenen die zich de Buteyko methode eigen willen maken, wordt een cursus gegeven door Masha op maandag 3, dinsdag 4, woensdag 5, maandag 10 en dinsdag 11 november 2014
Tijd: 19.00 - 21.00 uur
Plaats: SAMA, Spoorlaan 40, Tilburg (parkeren achter het gebouw mogelijk, met auto alleen te bereiken vanaf de Ringbaan Oost).

De kosten voor de cursus bedragen € 275,00 dit is inclusief lesmateriaal en begeleiding naderhand, o.a. herhalingsles bij de volgende cursus.
Aanmelden:
- Voor de lezing en cursus per telefoon op 0416-362004, of via de email: Turn on JavaScript!
- Voor de cursus kan dit ook bij Masha Anthonissen-Kotousova per telefoon op 010 - 465 83 43 of via de email: Turn on JavaScript!

Essentie van de Buteyko ademhalingsmethode
Als gevolg van een chronische, verborgen, “diepe ademhaling” ofwel longhyperventilatie, ontstaat een tekort aan koolzuurgas in de longblaasjes. Volgens professor Buteyko leidt deze onopgemerkte bovenmatige longventilatie tot verstoringen van de stofwisseling en de immuniteit. Het lichaam ontwikkelt hiertegen beschermende reacties om de verstoringen te compenseren. Een treffend voorbeeld van een beschermende reactie van het lichaam is het samentrekken van de bronchiën (bronchiale astma). Maar ook andere gezondheidsklachten en ziektes kunnen hierdoor ontstaan. Professor Buteyko ontwikkelde een programma met oefeningen waarmee de ademhaling weer genormaliseerd kan worden. Bij toepassing van de methode verminderen bovengenoemde klachten en kunnen zelfs helemaal verdwijnen. Mensen die de cursus al eens gevolgd hebben zijn erg enthousiast over de effecten van deze ademhalingsmethode op hun gezondheid.

Voor aanvullende informatie over de Buteyko-ademmethode klik hier.

Publicatie: 22 september 2014