Voeding als medicijn

Gebruik van juiste voeding en voedingssupplementen in de osteopathiepraktijk.

Introductie.

Onze voeding zit vol met substanties die een belangrijke rol spelen bij het behouden en verbeteren van onze gezondheid. Enerzijds kunnen tekorten aan deze stoffen voor ernstige gezondheidsproblemen zorgen. Daarnaast zitten er veel medicinale stoffen in ons dagelijks voedsel die we kunnen gebruiken bij de behandeling van klachten.

De wetenschap die zich bezig houdt met deze materie is de orthomoleculaire geneeskunde.

Tijdens deze nascholing laten we zien wat het belang van de orthomoleculaire geneeskunde voor de osteopathie praktijk kan zijn.

De nascholing is thematisch van opzet. Steeds denkend vanuit naar een orgaan, weefsel of functie kijken we naar de mogelijkheden van specifieke voeding of voedingssupplementen. Zo kan de osteopaat de kennis meteen in de praktijk toepassen of gericht de hulp in schakelen van een orthomoleculair kPNI therapeut

Volgende thema’s worden behandeld:

• Korte inleiding en geschiedenis van de orthomoleculaire geneeskunde

• Basissuppletie

• Bewegingsapparaat

• Centraal en perifeer zenuwstelsel

• Spijsvertering / darm

• Immuunsysteem

• Metabolisme / energieproductie

• Hart en circulatie

• Lever en detoxificatie

Publicatie: 1 maart 2016